Aanbevolen post

Schilderijen

Na verhuizing van mijn website www.robbloemendaal.nl is hier een selectie van mijn schilderijen te zien. Beschikbaarheid binnen deze serie: ...

Over het weblog Bomen in Hengelo


Actieblog

Het weblog Bomen in Hengelo is in het voorjaar van 2010 ontstaan als actieblog in de strijd om het behoud van tientallen bomen die als gevolg van een herinrichting van de oude Algemene Begraafplaats aan de Bornsestraat te Hengelo (O) het veld zouden moeten ruimen. Deze strijd heeft ruim een jaar geduurd en had als resultaat dat een tiental bomen zijn gespaard. 

Natuur en duurzaamheid

Na het behalen van  dit resultaat ontstond meer ruimte voor andere onderwerpen, die verband houden met bomen, zoals bijvoorbeeld bijzondere bomen en illegale kap, of met stadsnatuur, zoals tuinreservaten en stadsprairies, dan wel met duurzaamheidskwesties, zoals het gebruik van vergif, en dat alles vaak, maar niet uitsluitend in relatie tot Hengelo.

Kunst

Vanwege mijn achtergrond, ik ben beeldend kunstenaar, heb ik op het groene weblog Bomen in Hengelo soms aandacht besteed aan kunst. Dat komt omdat in mijn beeldende werk maatschappelijke betrokkenheid en verbondenheid met de natuur tot uiting komen. Ik laat mij daarbij inspireren door de relatie tussen mens en natuur. Omdat de mens zelf ook natuur is, gaat het daarbij ook over de vraag hoe de mens zich verhoudt tot zichzelf.

Mijn beeldend werk is o.a. te zien op www.mhhk.nl.

Rob Bloemendaal