Aanbevolen post

Schilderijen

Na verhuizing van mijn website www.robbloemendaal.nl is hier een selectie van mijn schilderijen te zien. Beschikbaarheid binnen deze serie: ...

dinsdag 30 maart 2010

In memoriam?

                                                                                                                                                               De winter ligt weer achter ons en het voorjaar barst al weer uit zijn voegen, maar voor de oude begraafplaats aan de Bornsestraat in Hengelo valt de winter nu pas in. Bestuurders hebben besloten dat het kerkhof om vooralsnog duistere redenen ‘in de oorspronkelijke staat’ teruggebracht moet worden. Bijna 1000 jaar werd er begraven, en geen mens die weet hoe het eruit zag in de 13e, 15e of 17e eeuw. Maar er zijn wel een paar foto’s van bijna een eeuw oud. En die gaan nu het beeld bepalen: strak en recht, met kort geschoren gazons en alle blaadjes in de herfst netjes opgeruimd, en vooral met veel minder bomen. Echt in de geest van de Franse stijl, die bol staat van beheersing. Wie zit daar op te wachten? Het kerkhof is nu toch heel anders van karakter? Het heeft zich geleidelijk aan ontwikkeld tot een ietwat bosachtig parkje met een aroma van de Engelse landschapsstijl. Dat moet, als het aan de plannenmakers ligt, in het keurslijf van de Franse stijl geperst worden, ter meerder eer en glorie van wie het weet mag het zeggen.


Vandaag hebben een aantal geëngageerde mensen na een bliksemactie 372 handtekeningen tegen de bomenkap aan burgemeester Kerckhaert overhandigd met het dringende verzoek zijn invloed aan te wenden om dit ongelukkige plan om te buigen. De kap is al uitgesteld tot oktober. Het laatste woord over deze zaak is zeker nog niet gezegd.
Om mensen te informeren over de verwikkelingen rondom het kerkhof ben ik dit weblog begonnen. Ik zal de gang van zaken kritisch maar op positieve wijze volgen. Misschien kunnen we samen dit mooie stukje natuur voor Hengelo veilig stellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten