Aanbevolen post

Schilderijen

Na verhuizing van mijn website www.robbloemendaal.nl is hier een selectie van mijn schilderijen te zien. Beschikbaarheid binnen deze serie: ...

dinsdag 8 mei 2012

Restauratie dreigt Joodse begraafplaats minder groen te maken


Vliegenzwammen en berken op de Joods begraafplaats in Hengelo
Over enkele maanden begint de restauratie van de Joodse begraafplaats aan de Dennenbosweg, meldde TcTubantia vandaag. Lelijke betonnen schuttingen aan de zij- en achterkant worden vervangen door een muur en scheefgezakte grafstenen zullen worden rechtgezet. De krant zweeg over de voorgenomen kap van de zeven berken op het terrein. Berken wortelen oppervlakkig en bedreigen daardoor gemakkelijk graven. Bij vijf berken is dat min of meer het geval. Een zesde berk staat in de weg bij het graven van de fundering van de nieuwe muur. De zevende lijkt niets in de weg te zitten, maar toch moet ook deze boom eraan geloven. Deze intieme plek zal een heel stuk kaler worden, want herplant van de 7 bomen zal niet op dit kerkhof plaatsvinden, maar elders. Voor de buurt is dit een aanzienlijk verlies van groen. Een treurwilg en een oude eik blijven gelukkig staan. Wat er verder van de biodiversiteit over blijft is nog de vraag.

Het is spijtig dat investeringen in oude begraafplaatsen zo vaak gepaard gaan met aantasting van het groen, zoals ook in 2010/2011 bij de oude Algemene begraafplaats aan de Bornsestraat is gebleken.

1 opmerking:

  1. dit is het beleid van een rabijn uit enschede,die even zijn stempel wil drukken en dan weer verdwijnt.en jammer maar ook hier zitten personen achter,die ook bij de kaalslag op de begraafplaats aan de bornsestraat betrokken waren.mensen die nog nooit enige betrokkenheid hebben getoond voor deze begraafplaats,maar nu even mooie sier willen maken.jammer van dat mooie groen.

    BeantwoordenVerwijderen