Aanbevolen post

Schilderijen

Na verhuizing van mijn website www.robbloemendaal.nl is hier een selectie van mijn schilderijen te zien. Beschikbaarheid binnen deze serie: ...

dinsdag 17 juni 2014

Hengelo spuit weer met vergif

  Hengelo spuit weer met RoundUp
De gemeente Hengelo spuit weer met vergif op stoepen en straten om zo elk spoortje spontaan groen de kop in te drukken. Hoewel het gebruik van RoundUp  voor onkruidbestrijding binnen de bebouwde kom eind volgend jaar verboden wordt gaat Hengelo er nog mee door. Wel laat de gemeente op drie plekken in de stad pilots uitvoeren om te onderzoeken wat het beste alternatief is. De rest van de stad krijgt gewoon twee keer per jaar een sproeibeurt met RoundUp. Het gif kun je niet zien, dus maakt bijna niemand zich daar druk over. Wat wel te zien is is het verschrompelen van het groen. Dan ziet het er weer netjes uit, heet het. Iedereen dik tevreden. Wat houden we er toch vreemde opvattingen op na.

Vandaag is het Wilbert aan de beurt. Je kunt beter uit de buurt blijven van de spuitkar, want het gif verwaait. De man op de kar is te beklagen, want hij zit er de hele dag met z'n neus er bovenop. 

2 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vreselijk, dat spul is levensgevaarlijk.We zitten nu in 2016 en er wordt beweert dat ze nu sprayen met heet water, maar wie zijn dan die spuitmannetjes op die witte karretjes?Het zag er toch weer behoorlijk chemisch uit...en ze zijn hier constant bezig....(mei 2016)De wagentjes zijn wat groter dan de roundup sprayers waarmee voorheen lustig voor mijn deur werd gesprayed waardoor ik in het ziekenhuis belandde destijds.
    BeantwoordenVerwijderen

    BeantwoordenVerwijderen