Aanbevolen post

Schilderijen

Na verhuizing van mijn website www.robbloemendaal.nl is hier een selectie van mijn schilderijen te zien. Beschikbaarheid binnen deze serie: ...

maandag 30 november 2015

Klimaatparade Amsterdam

De klimaatparade gistermiddag in Amsterdam was een succes. Ondanks het slechte weer, regen en harde wind, trokken 7000 mensen door de straten om een oproep te doen aan onze regering om meer werk te maken van de bestrijding van de opwarming van het klimaat. Daar moet veel harder aan getrokken worden, want ondanks dat Nederland tot de rijkste landen ter wereld behoort, is ons land binnen de EU zo ongeveer de hekkensluiter op het gebied van hernieuwbare energie en duurzaamheid. Dat is wonderlijk, want mocht het echt uit de hand lopen met de opwarming, wat zeker zal gaan gebeuren als we niet of veel te weinig doen, dan blijft er van ons land niet veel meer over. Als al het landijs van Groenland smelt, dan stijgt de zeespiegel een meter of 7. Daar valt geen dijk meer tegen op te bouwen. Over Antarctica heb ik het dan nog niet eens. 
Kinderen dragen de Aarde, zij moeten er nog heel lang op leven
Waarom laat het merendeel van de Nederlandse politici het afweten? Uit een peiling van Eenvandaag bleek onlangs dat 3 op de vier panelleden klimaatopwarming wel degelijk een belangrijk thema vindt, en dat de helft zich zorgen maakt. De afgelopen 5 jaar heeft Nederland 5,6 miljard euro besteed aan investeringen in kolencentrales. Dat geld had ook naar duurzame bronnen kunnen gaan. En onze regering wil graag ongericht 5 miljard euro als een soort sinterklaas aan ons burgers uitdelen, terwijl dat geld beter besteed zou kunnen worden aan maatregelen ter beteugeling van de opwarming. Hoe dom kun je zijn?

Als we weinig te verwachten hebben van het merendeel van onze politici, dan moet de verandering van onderaf komen. Stap over naar een groene energiemaatschappij en naar een bank die niet investeert in fossiele energie, Oefen druk uit op je pensioenfonds om belangen in kolen-, olie- en gasindustrie van de hand te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten