Aanbevolen post

Schilderijen

Na verhuizing van mijn website www.robbloemendaal.nl is hier een selectie van mijn schilderijen te zien. Beschikbaarheid binnen deze serie: ...

woensdag 7 december 2011

Actiecomité roept gemeente op kaalslag definitief te staken


Het spandoek liet niets aan duidelijkheid te wensen over      
Gisteravond voorafgaand aan de commissievergadering Fysiek deed het actiecomité ‘Een groene wijk maak je samen’ een dringende oproep aan de politiek om de kaalslag in de Hasseler Es definitief te staken. Leonard Schenck, voorzitter van van het comité, deed deze oproep naar aanleiding van de enorme kaalslag  van de afgelopen weken in o.a de Willem Kesstraat, Louis Bouwmeesterstraat en Cruys Voorberghstraat. Hij hekelde het schermen met termen als 'hoofdgroenstructuur' en 'beeldbepalend groen' door ambtenaren ten nadele van bewoners, terwijl volstrekt onduidelijk blijft wat deze begrippen inhouden. Er moet eerst een degelijk groenplan voor de hele gemeente komen, vond hij.

Een gerooid bosplantsoen achter de Louis Bouwmeesterstraat 
Hoewel het onderwerp groen niet op de agenda van de commissie stond is er toch ruim aandacht aan besteed dankzij de oppositiepartijen Pro Hengelo, CDA en VVD. Ze vroegen zich af waar de gemeente nu eigenlijk naar toe wil. Het CDA is bezorgd over de uitvoering en verzocht maatwerk toe te passen en terughoudend te zijn. De partij maakte gewag van schrijnende situaties. De VVD vindt dat het afgelopen moet zijn: tot hier en niet verder. Ze zijn verbaasd over de communicatie. Pro Hengelo wil dat de gemeente niet eerder verder gaat dan wanneer de groennota is vastgesteld. Het moet duidelijk worden wat de hoofdgroenstructuur is. Wethouder Janneke Oude Alink van GroenLinks beloofde dat er een ‘marsroute’ komt. Het laatste woord over dit hoofdpijndossier is nog lang niet gezegd. Wordt vervolgd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten