Aanbevolen post

Schilderijen

Na verhuizing van mijn website www.robbloemendaal.nl is hier een selectie van mijn schilderijen te zien. Beschikbaarheid binnen deze serie: ...

maandag 19 april 2010

35 bomen

Voordat ik verder ga met het analyseren van de argumenten om bomen te kappen op deze bijzondere plek wil ik eerst omwonenden wat meer duidelijkheid geven over welke bomen gekapt gaan worden, want daar is behoefte aan.

Op 29-9-2009 verleende de gemeente zichzelf een kapvergunning voor 35 bomen op de oude begraafplaats. Voor 8 esdoorns, 16 coniferen, 1 pruim, 3 wilgen, 3 hulsten, 1 amberboom, 1 linde, 1 sierappel en 1 magnolia kwam het einde in zicht. Als argumentatie werd daarbij aangevoerd ‘de revisie van een deel van de beplantingen en het in oude staat terugbrengen van de oude begraafplaats. Het merendeel moet wijken in verband met de slechte conditie. Een deel moet wijken omdat deze niet passen in het herinrichtingsplan.’ Er is een voorwaarde gesteld van herplant van 15 bomen van 6-7 cm dik vóór 1-4-2011.
Vreemd genoeg rept de aanvrage voor de kapvergunning van 10-9-2009 ook over een berk en een lijsterbes en op de bij de kapvergunning behorende plattegrond staan deze bomen ook als te kappen ingetekend. Blijkbaar is voor deze twee toch geen vergunning verleend. Voorlopig blijven ze  staan.

Hierboven de (verbeterde) plattegrond van het kerkhof met daarop ingetekend de juiste plek van de bomen waar het om gaat. Omdat de door de gemeente aangeleverde plattegrond niet altijd even duidelijk was, kan nummer 8 ook de cypres zijn die een meter of 10 westelijker staat. Voor de overzichtelijkheid heb ik alleen de 35 bomen waarvoor een kapvergunning is afgegeven op de plattegrond aangegeven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten