Aanbevolen post

Schilderijen

Na verhuizing van mijn website www.robbloemendaal.nl is hier een selectie van mijn schilderijen te zien. Beschikbaarheid binnen deze serie: ...

dinsdag 27 april 2010

Zwangere sierappel


Vlakbij de ingang staan links en rechts van het pad twee sierappels. Ze bloeien allebei prachtig; de een uitbundig met rose bloemen en de ander met rode, die nu nog voornamelijk in knop zitten. Deze roodbloemige sierappel zal voor de laatste keer bloeien. Hoewel hij er zo op het eerste oog gezond uitziet, met vrij veel blad en zwanger van bloesems, is hij ziek. Vergeleken met de andere boom is zijn kroon lang niet meer zo vol. Volgens de VGO heeft hij boomkanker en schurft.

Boomkanker leidt tot grote open wonden aan de takken. Je ziet het duidelijk als je onder de boom staat. Het hout is er zacht. Als je er snel bij bent, dan kun je proberen de aangetaste plekken weg te snijden tot op het gezonde hout. Met een beetje geluk overleeft dan de boom. Helaas lijkt deze situatie te ver heen voor een succesvolle chirurgische ingreep. Hij zal zijn einde vinden en het is dan ook terecht dat er in dit geval een kapvergunning is verleend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten