Aanbevolen post

Schilderijen

Na verhuizing van mijn website www.robbloemendaal.nl is hier een selectie van mijn schilderijen te zien. Beschikbaarheid binnen deze serie: ...

maandag 5 april 2010

Het leven is sterker dan de dood

Pasen is van oudsher een feest van vruchtbaarheid. Na de winter overwint het leven de dood door zich te vernieuwen. Nu het wat warmer wordt kruipen allerlei dieren uit hun winterse schuilplaats, zoals deze lieveheersbeestjes op het blad van een rododendron, die vorig voorjaar ontsnapt is aan een rigoureuze snoeiactie. Ik kom al bijna 20 jaar regelmatig op dit kerkhof en wat ik zo bijzonder vind aan deze plek is de grote verscheidenheid aan leven dat zich hier in de loop van de jaren genesteld heeft. Er zitten eekhoorns, er komen egels en ook konijnen hebben het hier prima naar hun zin. In de jaren 90, toen het kerkhof nog omringd werd door de bedrijfspanden van de Heemaf, zat er nog een bosuil. Nu komen er o.a. winterkoninkje, roodborst, boomkruiper, vlaamse gaai en ekster, verschillende soorten mezen en lijsters, wilde eenden, en soms zitten er zelfs aalscholvers in de linden. Het kerkhof als natuurreservaat bijna in het hart van onze stad: een wondertje op zich!

1 opmerking:

  1. wat een geweldig initiatief! Ik woon niet in Hengelo, maar ken het kerkhofje uit het verleden. Zo'n sfeervolle plek laat je toch met rust! Ik hoop van harte dat de gemeente op tijd tot inkeer komt.

    Anja

    BeantwoordenVerwijderen