Aanbevolen post

Schilderijen

Na verhuizing van mijn website www.robbloemendaal.nl is hier een selectie van mijn schilderijen te zien. Beschikbaarheid binnen deze serie: ...

maandag 12 april 2010

Magnolia met scheve kroon

Een van de gevolgen van de beslissing om het onderhoud op het allerhoogste niveau uit te voeren is de taboeïsering van de scheve boomkroon. Onder dit extreme onderhoudsregime, bekend als IBOR-hoog (Integraal Beheer Openbare Ruimte), is een onevenwichtige kroon een teken dat de boom als niet gezond wordt gezien dan wel niet voldoet aan esthetische principes. Deze magnolia, waarvan de bloemen mooi afsteken tegen het groen van de hoge coniferenhaag langs de Bornsestraat, moet dan ook verdwijnen. Het is een heel spannende boom, omdat de takken naar één kant zijn gegroeid. Hij zit vol bloemen en bloemknoppen, een teken dat er geen sprake is van verval. Het punt is dat hij door zijn eenzijdige ontwikkeling geen normboom is en dat wordt hem fataal!

Magnolia’s kunnen goed tegen vervuilde lucht, maar de bloemen zijn kwetsbaar voor nachtvorst en harde wind. Staan ze op een beschutte plek, dan kunnen we langer genieten van de korte, maar uitbundige bloei.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten